Prawdopodobnie się nie rozumiemy Standardowo wyszkolony młody koń nie powinien mieć problemu z ochraniaczami... tylko tyle A Veredusy generalnie ani nie obcierają ani nie odparzają - dlatego nazywa się je najlepszymi 😉
monid nawet w ogłoszeniach re-volty jest kilka lub kilkanaście kompletów Veredusów w rozmiarze M ...
xxagaxx, Na dobrą sprawę dwa komplety wychodzą jak jeden komplet Veredusów. Heh Mam zagwozdkę. Te kolorowe mnie nie interesowały w sumie dopóki nie wzięłam ich do ręki i nie zobaczyłam na nodze.
Czy któraś z was miała styczność z tymi ochraniaczami ? Potrzebuje czegoś do codziennej jazdy, ale nie na konia niszczyciela. No i jak najtaniej 🙂 I czy te paski do zapinania nie będą obcierac konia ??
Niby nie, ale z rzepami nie mam dobrych wspomnień... Miały być dobre ochraniacze a wszystko się prulo i rozciagalo, niemiłosiernie :c Dlatego celuje w kolki
margaritka, jak dobrze pamiętam, ktoś kiedyś mówił, że mają poprawiać pracę zadu...
ze wszystkich żelowych ochraniaczy, które rozważałam w końcu wybrałam Kentaury. nie są na co prawda na kołki, ale może to i lepiej, a cenę mają b.dobrą w porównaniu do innych renomowanych marek. Gera, Veredus zdecydowanie droższe. Eskadrony byłyby idealne gdyby nie fakt, że są one size, za duże na młodego. zobaczymy jak Kentaury będą wyglądały i się sprawowały 🤔
ash to ja odnośnie turkusowych HG 😁 Mam kilka zestawów ochraniaczy,stąd nie używam codziennie,powiedzmy że raz w tygodniu.Wrażenia-całkiem ok,choć moim zdaniem kolor trochę zblakł po kilku praniach.Szwy wciąż dobrze trzymają. W skali od zera do dziesięciu po 3 miesiącach daję 7/10
Jak się wam sprawują ochraniacze PREMIER EQUINE AIR COOLED ?? Szukam czegos mocnego, ale jednocześnie z dobra wentylacją do jazdy w terenie. W BR pro mash nogi mojego konia sie niemalże ugotowały.