Forum konie »

Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Julie, no pięknie. 🤔 
a wyobraź sobie, jakbyście pojechali, bo pocisła by Wam bajkę że zapłaci...  😵
desire, Na szczęście jesteśmy dość obcykani w pracy przy koniach, w różnych miejscach, w Polsce i za granicą... i błąd polegający na nieustaleniu wszystkiego, dokładnie, z potwierdzeniem na piśmie, przed wyjazdem, oboje mamy dawno za sobą. 😉
[quote author=IRA link=topic=89987.msg2184215#msg2184215 date=1411045404]
W mojej ofercie moglas zyskac:
frajde z obcowania z urodziwymi rumakami nieposledniej urody
doswiadczenie
praktyke
referencje otwierajace drzwi platnych prac w tym pracy na zachodzie
zachowanie formy treningowej dzieki regularnym wysilkom
jesli nie znasz - znajomosc jezyka angielskiego
darmowy marketing na mojej stronie internetowej ktora ma ponad milion wejsc (licznik jest nowy i pokazuje ledwo 700.000 wejsc, ale to nowy licznik. Razem wejsc jest grubo ponad milion, sadze ze okolo dwoch milionow, a to ogromna publicznosc skad moga pasc liczne atrakcyjniejsze oferty pracy).
Byc moze cos jeszcze, np. zakwaterowanie gratis i wyzywienie gratis [...]

[/quote]
Umarłam!
Słuchajcie, ja tak z lekkim offtopem, ale dalej w temacie ogloszeń  :kwiatek:

Otóż dostałam takiego maila:
Dzień dobry, Chcę kupić siodło Meyerstone Princeville
( http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/196928?q=&kategoria=13&rodzaj=0&stan=&lokalizacja=&sortuj=0&widok=0&strona=20 )

byłoby możliwe transport do Słowacji? Lub Mam znajomego w Polsce, mogę wysłać do niego?

Dziękuję 🙂

mail wygląda normalnie.

Czy to jakaś nowa odsłona przekrętu  :kwiatek: ?
kolebka, jak wyślesz, mając pieniądze za siodło w ręku - to chyba żaden przekręt Ci nie straszny 🙂
Met wiadomo, tylko tak 😀

Tylko kojarzę, ze były jakieś maile nigeryjskie, że kuzyn w Polsce itp 😉
Bo był, ale treść przekombinowana (kulawy translator) i znacznie dłuższa.
Zazwyczaj zaczynał się od Dear...
łojezu !
Wypasiony!
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/32933?q=&plec=&masc=&rasa=25&lokalizacja=&przeznaczenie=&cena=&strona=2

Co Wy tam wiecie o zebraniu! I o siodłaniu

... i zapinaniu nachrapnika hanowerskiego  😵 niezłe combo
http://kreatywnaromantyczka.blogspot.de/2016/01/zamienie-barana-na-trenera-koni.html?m=1
Zamienię dorodnego barana Bodzio de Balejaż rasy wrzosówka na usługę ułożenia 3 klaczy. Baran reproduktor posiada kolczyki i jest baranem zarejestrowanym w szacownym ARiMR. Jest ojcem wielu udanych jagniąt. Polecam jako reproduktora o ciekawym srebrzysto-szaro-czarnym umaszczeniu które przekazuje potomstwu.
Indianka

c.d

(...) Baran jest rasowy, 100% wrzosówka. Wart 600 zł. Daje ok. 4kg wełny rocznie i bardzo prawidłowe potomstwo :-)
Mogę dorzucić owieczkę do pary :-)

😜
a może chodzi o trenera barana no solidnego trenera  😁
Nawet jesli doliczyc owieczke... 1000zl za ulozenie 3 klaczy..
😲  🤔

Ten blog to chyba ktegoria fantastyka  😂
Ileż to już lat ona szuka chętnych na zajeżdżenie tych klaczy...i nikt, nigdy, nic? Ciekawe czemu...
Bo szuka barana...?  😁
O boziu, znowu IRA i jej pisarstwo... Nie ucieknę. Choć faktycznie potrzeba niebywałej kreatywności, by uznać że trenerowi koni potrzebny jest baran. Z owieczką. I stołem z powyłamywanymi nogami. Ładne te owieczki ale trenerowi? Owieczki?
Nawet nie otwieram żeby się nie denerwować.
lossuperktos, Ja tam kiedyś wyczytałam, że kantary koniom 2 dni zakładała. Obawiam się że obsługa tych koni to sport skrajnie ekstremalny o zajeżdżaniu nie wspominając. A co dopiero uczyć się na tym jeździć.
owieczki?
do cuttingu bedzie ćwiczyć?
mnie zastanawia, czy nawet gdyby znalazł się ktoś chętny, czy posiada ona własny sprzęt, czy osoba zajezdzająca musiałaby przyjechać jeszcze z całym swoim sprzętem i ryzykować jeszcze zniszczenie własnego sprzętu nie mówiąc już o ryzyku przy zajezdzaniu dorosłych koni.
http://olx.pl/oferta/klacz-CID103-IDd3E0h.html#107aca82aa

klacz w kolorze kawowym z białem paskiem na twarzy klacz z 2001 roku
Mała czarna, wszystko się zgadza 😁
Bialy pasek na twarzy jakos mi sie z twarzami greya skojarzyl 😀
A mnie zastanawia czy ta "Indianka" ma jakiś problem natury psychicznej? Czemu pisze o sobie w osobie trzeciej?
Bo to materiał na powieść według niej.
Bialy pasek na twarzy jakos mi sie z twarzami greya skojarzyl 😀

Zdjęcie wygląda jakby ktoś buchnął konia i na szybko pstrykał, i wstawił takie by właściciel nie poznał. Opis konia też sugeruje że sprzedaje to ktoś kto pierwsze konia widzi na oczy. Jest też szansa że to ogłoszenie grzecznościowo wystawione w cudzym imieniu, ale ja bywam podejrzliwa w takich przypadkach.

Czy pani I. ma problem? Lektura jej bloga mówi sama za siebie. A pomysł z trenowaniem koni w zamian za barana to ukoronowanie tego wszystkiego. Pamiętam jak pisała jak to zabiedziłam jakąś chorą szkapę(to ja miałam chorą szkapę?) 🤣 Zresztą, nie ja jedna ozdobiłam jej bloga w formie wroga  😂 Rzekłabym wręcz, że zostałam potraktowana wybitnie łagodnie.
Ja nie rozumiem, przecież po takim zdjęciu i opisie nikt nie pojedzie zobaczyć konia. Po co w ogóle takie ogłoszenie umieszczać? 🤔
Nie chce mi się dzwonić i sprawdzać. Zbawiciel internetów bierze dzisiaj wolne 😉  😁
Poczytałam trochę bloga ,, Indianki,, blog jak blog, babka ma swój świat. Bardziej irytuje mnie nagonka na nią przez osobę z komentarzy, to dopiero psycholka  🤔wirek: 

monia, Masz na myśli osobę, która stworzyła ten antyfanpejdż: https://www.facebook.com/RanchoRomanticaDeSyf/?fref=ts ?
Jeśli to ta sama osoba, to trochę rozumiem, bo z tego co wyczytałam, to chyba gość którego zwerbowała do pracy i mu oczywiście nie zapłaciła. Każdy by się wkurzył. Chociaż, nie wiem jak mógł być tak głupi i dać się nabrać, po drugie dziwi mnie, że mu się chce aż tak długo i wnikliwie ją śledzić i hejtować.  🤔wirek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się