Chciałabym kupić na allegro np. konkretny krem i do tego szampon do włosów. Czy można w jakiś sposób sprawdzić czy jakiś użytkownik ma akurat te dwa interesujące nas artykuły? Oczywiście oprócz używania wyszukiwarki i przeglądania przedmiotów wszystkich interesujących nas użytkowników po kolei?
Ja najpierw szukam np. kremu, a potem jak już mam iluś tam użytkowników to wśród ich produktów szukam np. szamponu. Ale fakt, przydałaby się taka opcja .
Możecie mi pomóc, doradzić? 5 kwietnia wylicytowałam siodło na allegro. Następnego dnia wpłaciłam pieniądze na konto, jako, że były święta użytkowniczka miała je wysłać 9 kwietnia z samego rana. Napisałam do niej, czy wysłała już siodło, dostałam odpowiedź 18 kwietnia. 3 siodła zawiozła na pocztę, lecz były źle zapakowane. Znajoma pracująca tam miała je przepakować w kartony, które miały dojść następnego dnia i wysłać. Miała następnego dnia, od wysłania mi wiadomości pojechać na pocztę i sprawdzić co się dzieje i napisać, czy już siodło jest w drodze. Niestety do dziś nie mam odpowiedzi, a użytkowniczka dodaje zdjęcia na photobloga 3 razy dziennie (kontaktowałam się z nią poprzez photobloga na PW). Od 3 dni próbuję się z nią skontaktować telefonicznie, lecz nikt nie odbiera . Bardzo denerwuje mnie to ignorowanie, mogę jakoś tą sprawę przyśpieszyć ? Skontaktować się z Allegro? Przepraszam że tak namąciłam , nie umiem tego inaczej opisać. Mam nadzieję, że jakoś zrozumiecie o co chodzi 🙂
Generalnie sprzedający ma 14 dni na wysyłkę. Poproś o nr nadania paczki lub kopie nadania i po nr sama sprawdzisz gdzie znajduje się paczka. Lub idź na pocztę i się zapytaj, czy nie ma tam paczki dla Ciebie. Listonosz np. u mnie często zapomina zostawić awizo. 😤
a ja z doświadczenia wiem, że jak ktoś zaczyna kręcić to już coś zaczyna śmierdzieć- na tyle transakcji zawsze tak było brak kontaktu, milion wymówek, co to za problem nr nadania, priorytet idzie do 2 dni
ja teraz też zaczynam spór na allegro, bo ludzie nie czytają regulaminów i myślą że spławią człowieka i sprawa zakończona 🤔
jak to jest z tymi komentarzami? wystawia najpierw kupujący, nie? Zawsze tak uważałam i robiłam, a ostatnio sprzedałam trochę rzeczy i ani be ani me, ani komentarza. Wg mnie wszystko było w porządku, a jakby mieli jakieś "ale" to by się przecież skarżyli. Jeden gość kupił i tydzień się nie odzywa, wpłaty też brak, przed chwilą do niego napisałam. W przypadku braku odzewu proszę o zwrot prowizji, tak?
Niby tak jest. Ale ja np jak coś kupie, a będzie się nie zgadzać z opisem, czy wysyłka była zawyżona itp nie wystawiam komentarzy. Czasami nawet nie warto pisać do sprzedających, bo i tak nie odpiszą na jakieś "ale", lub napiszą maila zbywającego.
Kupujący ma 14 dni na wpłatę, jak nie wpłaci to piszesz o zwrot prowizji.
Cieciorka, najpierw upomnij sie grzecznie o kase - niektórzy kupują naprawdę dużo i czasami na raz (wiem po sobie 😁 ) i może człowiekowi coś umknąć - zdarza sie. Miałam też taki przypadek, że córka korzystała z konta ojca i on myślał, że już zapłaciła za daną rzecz 😜 Mnie na szczęście trafiali się zwykle mili ludzie i po wymianie maili szybciutko wpłacali pieniądze 🙂 Teraz toczę boj z gościem, który chce pieniądze spowrotem miesiąc po zakupie, bo według niego towar (karta xD) jest uszkodzony.. 🤔 🤔wirek:
Ja bym wówczas wystawiła stosowny komentarz, lub dała niską ocenę ceny przesyłki. Przykro mi trochę, bo bardzo starałam się, żeby opis był rzeczywisty i cena adekwatna, a nawet trochę niższa. No nic, trudno. Kurczę, jeszcze to, że na pięć sprzedanych rzeczy, nikt z kupujących nie napisał, daje do myślenia, choć z drugiej strony na prawdę nie mam sobie nic do zarzucenia. Przesyłki musiały już dojść. Zobaczymy, może ktoś jeszcze napisze, lub co będzie z następnymi sprzedanymi.
Tylko właśnie sprzedający często na "taki stosowny komentarz" odpowiadają neutralem lub negatywem- od tak, pomimo, że komentarz wystawiono pozytywny- tylko z adekwatnym opisem. Dlatego aby utrzymać 100% pozytywów nie wystawiam komentarzy, jeśli coś jest " nie halo". Z doświadczenia innych osób znam takie sytuacje i ich unikam.
To jest to, że dużo osób mających już ogromną ilość pozytywnych komentarzy na allegro po prostu olewają innych sprzedających - w szczególności jeśli ma się właśnie małą liczbę komentarzy.. Ja sprzedałam dużo więcej rzeczy niż mam komentarzy - życie, nie wszyscy wystawiają.. 👿 🍴
Niektórzy też zwyczajnie zapominają. Sama czasem dostaje komentarze po jakimś czasie. I żeby nie było jeśli z przedmiotem jest wszystko ok- zawsze wystawiam komentarz, niezależnie czy ktoś ma małą czy duża liczbę komentarzy.
Jak mam udowodnić facetowi, (który tydzień po otrzymaniu przedmiotu wysyła mi mail, że przedmiot jest uszkodzony i on chce zwrot kasy) że przedmiot który otrzymał był w pełni sprawny, działał itd?? Jak facet był miły i grzeczny, tak teraz jest bezczelny i odpisuje mi po 7-10 dniach 😵 najgorsze jest to, że się zaczęło jak dałam cwaniakowi pozytywny komentarz 🤔 🙄
ostatnio mój mąż kupił mi frak, gdzie sprzedająca (również jak znalazłam voltowiczka) napisała po zakończeniu licytacji i aukcji, że frak uległ zniszczeniu ❗ 😲 i nie zdążyła zamknąć aukcji przed czasem ..... 🙇
Dramka - co innego jakby nie miały w opisie tekstu, że nie mają śladów użytkowania ...
Dramka to Ty ją też postrasz, kurcze ja od zerówkowych osób nie kupuję, bo 3 razy się przejechałam a allegro gówno zrobiło,raz sprawa trafiła na policję i skończyło się sprawą w sądzie, którą wygrałam, ale ile zabawy było...ech
Dramka, ale chamstwo. Jak ktoś nie odróżnia pełnego leja od szwu siodłowego, którym szyte są te bryczesy (taka nazwa kroju, nie ma to z lejem nic wspólnego), to nie powinien brać się za sprzedaż...
Nie wiem za bardzo gdzie zadac to pytanie.. Czy na ebayu (UK) mozna jakos normalnie płacic przelewem i srednio zorientowany człowiek to ogarnie, czy tylko Pay Pal?
Evson pay pal tez pozwala na przelewy (nie tylko karty). Ja sie bardzo rzadko natykam na sprzedawcow akceptujacych standardowe przelewy. Pay pal jest latwy, szybki i bezpieczny 😉
Kupujący ma 14 dni na wpłatę, jak nie wpłaci to piszesz o zwrot prowizji.
Tego nie znalazłam, w każdym razie ma 7 dni na kontakt. Kupił u mnie jakiś oszołom, ponad tydzień temu. Wczoraj jeszcze miał zero komentarzy, dziś już minus trzy. Kontaktu brak. Po co ludzie to robią?