Forum towarzyskie »

KOTY

zelka, zamiast sizalu do obicia drapaka polecam wykładzinę z krótkim włosiem.
A zamiast tub kartonowych, palisady drewniane.
U nas wszystko leży i czeka na stworzenie drzewka  😁
u nas jedyny drapak jaki się sprawdził to z tektury falistej.
Iwo się zmęczył zabawą

Halo, Krakusy! 17 lutego w Galerii Krakowskiej pokaz z Okazji Dnia Kota.
Oczywiście będę z córcią moją. Nawołuję do przyjścia i zagłosowania na nas  🤣
dzięki za rady 🙂 napewno się przydadzą  😉
sanna doszły trawokulki z gimpeta i jest SZAUUUU 🤣
Kalaarepa, ciesze sie, ze zasmakowaly  😎 u mnie tylko whiskas temptation, te jasniejsze krokieciki, robi wiekszy szal niz grass  🤣 bo wszyscy je chca, a grass uwielbia glownie Savana  😎
Iwo padl, slodziak z niego 😀

Moje zasmakolalo w szpinaku, wyjadal dzis mlodemu z talerza 🙂
Przerabial juz winogrona, oliwki.....bede miala wegetarianina 😅
Czy powinnam sie martwic, ze Savana od 2 dni nie chce juz indyka tylko dopomina sie swoich chrupeczek ? A tak dobrze nam szlo..  🤔 Wetka powiedziala o udlach indyka i kurczaka. Co moge przemycic innego aby Salucha rozsmakowala sie w miesku na nowo?
Sanna, sprobuj z wolowina, koty bardziej smakuja w czerwonym miesie😉
Masz duze pole do popisu, serca, nerki, ciut watroby, skrzydekla albo szyjki w calosci, przy okazji kot oczysci zeby i rozmasuje dziasla
Konia, a te serca, nerki, watroba to z kurczka , bo lacze to z wymienionymi dalej skrzydelkami i szyjkami czy to wolowina?
I jeszcze, czy dawac to surowe?
Podroby wolowe, drobiowe, jagniece i czego dusza zapragnie. Nie podawaj tylko wieprzowiny.
Moj zjadl juz oko jagniece, raczej wypil, jak peklo 😉

Tak mozesz dawac surowe, przemrozone wczesniej, albo spazone
Ja czekam na wypłatę i robię duże zakupy Potworkowi.
Trzeba zakupić karmy, piasek, nową kuwetę, smakosze...

Koc, książka, kot, czegóż więcej człowiekowi potrzeba?

Moja nie je w ogóle mięsa, tylko chrupki-nie i koniec! Chyba że tuńczyka otworzę to kot siódmym zmysłem wyczuwa i z daleka przybiega.
Konia, doprecyzuj mi, prosze, surowe to znaczy nie prosto ze sklepu tylko wlasnie sparzone lub przemrozone wczesniej? czy moge dawac takie surowe-surowe - o takim mi wetka mowila. Wspominala 2 razy, ze troszke bawia sie toksyn (?) ale podkrelalala to surowe. Nie mam pojecia dlaczego. A moze obawiala sie, ze bede powadac takie prostyo z zamrazalnika, -40 " ? Sama nie wiem :-(  No i zalecala indycze udka. Lub kurze. Ale Salsa poslala mnie z tym do ryci, jak to moja kumpela Slowenka mawia przy takich okazjach. Wiec musze troszke miksowac, zeby mi kota jadla.. A ja miesa nie jem od 100 lat, nie znam sie na nim zupelnie, nie akceptuje zapachu i w ogole. Ale Salsa potrzebuje, wiec musze to ogarnac..

Koc, książka, kot, czegóż więcej człowiekowi potrzeba?

Niczego!  😎 No moze tylko kubasa z pyszna herbata..
ale ja gdzieś czytałam że wątróbki nie można za często dawać. Ale to chyba chodzi o to żeby nie dawać jej codziennie

http://www.vetopedia.pl/article105-1-Czego_unikac_w_zywieniu_kota.html czy to znów napisał ten niepoważny Pan??? a tak w ogóle to dlaczego nie można wody mineralnej dawać a ja cały czas moim taką leje z butelki... i ja nie zlewam mięsa wrzącą wodą, a WY?
Moze dlatego, ze watroba przerabia caly syf z organizmu, wiec pewnie go kumuluje..
Herbata rozumie się sama przez się.

Pinki też by się nie dało na BARFa przestawić. Gotujemy jej w wodzie pierś z kurczaka, ale jej nie zjada, tylko wypija wodę w której była gotowana...
Salsie szlo calkiem niezle przez pierwsze 10 dni, ale chyba sie przejadla  🙄 No nic, miala 2 dni przerwy, jutro sprobuje z jakims swierzym udkiem lub skrzydelkiem.. reszta moich kotow tez nie chce miesa - tylko  Niteczka sie skusi, chociaz szal na miesko juz tez jej minal. Reszta chce chrupki albo saszetki  🙄
Sanna, mieso kupione w sklepie zazwyczaj sie mrozi (+/- 2 dni), bo moze zawierac m.in salmonelle.
Kot musi dostawac urozmaicone jedzenie, same udka sa za chude i nie zawieraja wszystkich potrzebnych kotu skladnikow.

Mozesz kupic po trochu roznego miesa, pokroic ew przemielic jak koty lubia, podzielic na porcje i zamrozic.

kalaarepa, watroby daje sie ciut co jakis czas, moj uwielbia i jak nie chce jesc tego co ma to wtedy dorzucam watrobe i miska pusta 😉

Ja bede mojemu wprowadzac zurawine na oczyszczanie drog moczowych z syfow
Bedziemy chrupac przy filmie😉
A ja moim raz na jakis czas dsje shebe, niech maja jakas przyjemnosc z tego zarcia, mnie jakby ktos wiecznie karmil dietetycznie  i zdrowo mialabym mu za zle 😉
A pewnie, ze tak. To tak jakby 150 kg czlowiekowi zabronic zjesc hamburgera tez bylby zly 😉

Raz na jakis czas rozpusta musi byc
Moja jest taka rozpustnica, że jak dorwie mięso (np ukradnie kotleta, jak mój mąż sobie przyśnie) to mięso lata po całym mieszkaniu nawet nie nadgryzione. Ale jak w Wilgilię śledzie były w lodówce to pilnowała lodówki🙂
Z Savana to pewnie chodzi o to, ze ona musi scudnac i to najlepiej ze 2 kg. No nic, jutro podjade do rzeznika i cos dla Salsy wybiore. Dzieki za cierpliwosc w wyjasnianiu  :kwiatek:
sanna a jak kot zje więcej tych trawokulek niż powinien to mam nadzieję że nic mu nie będzie?? Dopiero zauważyłam że ta menda Mila zjada Iwowi jego trawokulke- bo on się pół godziny zastanawia zanim zje i jeszcze muszę mu ciągle podsuwać to żeby Panicz łaskawie to zjadł. Ale nie to że jemu nie smakuje on ma poprostu taki charakter leniwca z drzewa i wiecznie zastanawiającego się kota. Jak on się tak zastanawia to ona mu cap i zeżera... nie wiem ile mu zjadła tego no ale dałam im narazie 4 na kota to max zjadła 7 bo raz widziałam że Iwo na pewno zjadł
Wpadam tylko na chwilę, ale muszę Wam coś pokazać, bo moje koty mnie dziś zaskakują 🙂

Najpierw zastałam je tak:

a przed chwilą po wejściu do łazienki zobaczyłam to:

Co to te trawokulki? Na połykaną sierść? Możecie podesłać jakiegoś linka do nich? Lepsze niż to z Whiskasa? 👀
Horciakowa ale akrobata w tej wannie😉 Nie wiem czy lepsze od whiskasa bo nigdy nie dawałam whiskasowych🙂

http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/przysmaki_gimpet/przysmaki_w_tabletkach_gimpet/31997
Kalarepa, nic im nie bedzie, kuleczki sa bezpieczne. Moj Puszynek robi co jakis czas wlamania do szafki gdzie trzymam te kuleczki i rozprawia sie/rozprawiaja sie z cala torebka.
Horciakowa  😍
a ja cały czas testuję karmy i niestety Sanabelle została skreślona z listy ( kupy śmierdzą i są luźne u jednego z kotów)...
Wygląda na to, że krople Bacha powoli zaczynają przynosić jakiś efekt... a może to to, że poświęcam kotce bardzo ale to bardzo dużo uwagi, czasem wbrew jej woli 😉
Tak czy siak, jest lepiej - więcej jak na razie nie napiszę, że by nie zapeszyć 🙂 Za jakiś czas znowu zdam relację.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się